Domů / Ostatní značky / 2014 Mercedes-Benz SL400

2014 Mercedes-Benz SL400

Zdá se, že určitým typům motorů pomalu, ale jistě zvoní hrana. Názorným příkladem, může být SL400 roadster Mercedes, který je přímou náhradou za roadster SL350 s jedinou skutečnou změnou kolem nového 3,0 litrového motoru V-6.

Nový biturbo V-6 přichází s větším výkonem a celkem přinese na 26 koní s přistýlkou 81 liber-stop. S nastaveným výkonem přichází i nová zodpovědnost. Zrychlení z nuly na sto klesne o celou sekundu, což je skvělá zpráva pro všechny milovníky rychlé jízdy.mercedes-benz-sl-5

Mercedes-Benz SL si kromě úpravy motoru zřejmě nezaslouží žádné úpravy. Vnější aktualizace nejsou žádné, i když se nejedná o žádnou tragédii. Samotné SL-Class je krásné auto, které bylo naposledy přebudované v roce 2012. Přestože to je už nějaký pátek, auto nezevšednělo a stále má v sobě dostatečný sex-appeal.

Milovníci moderních technologií, mohou ocenit užitečné miniaplikace, které se nachází v třídě SL. Další technologií je Vision Control, který pracuje na lepší užitečnosti stěračů a ostřikovačů. Podobně je na tom i aplikace Magic Sky Control, který pomáhá s lepší viditelností během jízdy. Jako bonus pro všechny členy posádky je skládací pevná střecha, která má v sobě zabudovanou panoramatickou skleněnou vložku. Skvělou atmosféru během jízdy si užijete ve dne i v noci. Nemluvě o romantických vyjížďkách na hvězdy.

mercedes-benz-sl-1Jak jsme se již zmínili. Nová SL400 nabízí zlepšený výkon v podobě 3,0 litrového twin turba V-6 s 333 koňmi a 354 liber-stop točivého momentu. Celý organismus je propojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou, která má pod svojí vládou zadní kola.

Pokud si chcete dopřát tohoto luxusního drobečka, tak si připravte naditou peněženku. Přestože původní odhady směřovali na 100 000 amerických dolarů, nakonec se cena zastavila na necelých 85 tisících dolarů. V přepočtu na české koruny se cena pohybuje kolem 1 800 000 korun českých.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář