Domů / Ostatní značky / 2015 BYD Qin

2015 BYD Qin

BYD Qin nemusí být známé vozidlo, ale to se brzy může změnit. Čínská automobilka BYD se připravuje udělat díru do světa a Qin by k tomu všemu měl výrazně pomoci. Automobil Qin je nástupcem předchozího plug-in hybridu F3DM, který přišel na svět v roce 2008. Předchozí modely QIN byly obrovským úspěchem pro BYD v Číně. Samotná společnost byla založena teprve v roce 2003 a necelých 11 let poté se připravuje na invazi do celého světa. Čína začíná být pro tuto automobilku malá.

BYD Qin je unikátní automobil s vlastním designem, ale až moc nápadně připomíná Toyotu Camry. Bohaté světlomety a stylizovaná přední mřížka společně s nízko umístěnými mlhovkami podtrhují celý design vozu. Boční zrcátko s ukazateli směru či chromované detaily jsou pak třešničkou na dortu.byd-qin-4

Qin má však spousty zajímavých detailů a křivek, díky kterým rozpoznáte vůz během pár vteřin a nemůže se státá, že si jej spletete s jiným modelem či jinou automobilkou. Hlavním nosným prvkem tohoto ducha je nízký přední nárazníky, který budí silný vizuální zájem.

Na první pohled tedy Qin působí jako klasický čtyřdveřový rodinný sedan. To vše se však změní, co navštívíte interiér vozu.

byd-qin-3

Interiér vozu BYD Qin má futuristického ducha a to bez diskuze. Vůz je vybaven 12,1 palcovým TFT monitorem, který vám poskytuje všechny informace o vozidle včetně rychlosti, otáčkách či nabití baterie a to vše velmi zajímavým tvůrčím způsobem. Samozřejmostí jsou nejmodernější technologie a vychytávky, které vás nenechají chladnými.

Pod kapotou se nachází 1,5 litrový čtyřválcový motor, který spolupracuje s baterií. Jedná se tedy o hybridní systém, který dohromady udrží na 291 koní a zrychlit z nuly na sto zvládne za pouhých 5,9 sekundy, což je velmi slušné. Maximální rychlost 185 km/h je sice nižší, ale přesto se jedná o dostatečnou hodnotu.

Ceny nejsou přesně stanoveny, ale můžete zhruba očekávat hodnotu kolem 600 tisíc korun. Uvidíme, jestli ceny zůstanou kolem této hodnoty nebo se v Evropě Qin prodraží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář