Domů / Mercedes-Benz / 2015 Mercedes S-Class Coupe

2015 Mercedes S-Class Coupe

Po sérii uniklých fotografiích, které si získali během noci tisíce motoristický fanoušků na celém světě, se Mercedes rozhodl jít konečně s kůží na trh a představit novou verzi vlajkové lodi mezi luxusními kupé. Oficiální představení je dávno pryč, ale i tak si myslíme, že si svojí pozornost získá na nejedné další přehlídce.

Nový model má nahradit verzi CL a automobilka tak zefektivní sortiment téměř po 15 letech, kdy poslední kupé bylo vyrobeno v 90. letech. Na základě tohoto konceptu, který se poprvé představil na autosalónu ve Frankfurtu, si výroba tohoto vozu zachovává smyslný design. Očekávaný prodej je stanoven na druhé pololetí tohoto roku a již teď je jasné, že automobilka Mercedes-Benz představí v tomto voze to nejlepší, co může nabídnout, o luxus a moderní technologie tedy nebude nouze.

sidee

Co se týče u S-Class Coupe tak vám exteriér vyrazí dech a je to jedním slovem nádhera, přestože by jste to od Mercedesu čekali něco jiného, neboť jejich představené koncepty mají často skvělý vzhled, ale samotný vůz je pak tak nějak vybledlý. Naštěstí pro nás u tohoto modelu to nehrozí. Většina prvků byla zachována jako u prvního náčrtu, s kterým Mercedes přišel. Velká kola se širokými rameny, dodávají celému vozu svalnatý a poněkud objemný dojem. Pokud budete chtít něco extra, můžete získat LED světla se 47 Swarovski krystaly a máte tak jistotu, že zazáříte všude.

Interiér je kvalitně proveden a luxus z něj přímo sála. Otázkou je však to, zda je toho dost, aby to upoutalo pozornost. Širokoúhlý displej vás ihned upoutá a červeně oděné sedačky a panel je více než dost agresivní, ale přesto cítíme, že to Mercedes umí dělat lépe.

back

S výkonem to nevypadá špatně a S-Class Coupe vám nabídne zrychlení z nuly na sto za 4,7 sekundy a maximální rychlostí na 250 km/h a to jen díky omezovači. Na takový výkon je potřeba na 455 koní, které vás bezpečně dopraví z noblesního večírku domů.

S-Class Coupe je povedené auto, které si ovšem nezíská srdce všech a nestrhne k sobě davy. Přesto lze tvrdit, že je to pro Mercedes Benz opět krok dopředu jak dělat vymazlená a krásná auta.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Vision Urbanetic: Budoucnost podle Mercedesu

Mercedes-Benz Vans si pro 67. Ročník mezinárodního veletrhu užitkových vozů v Hannoveru připravil futuristicky pojatou studii …

Napsat komentář