Domů / Ostatní značky / 2015 Renault sport R.S. 01

2015 Renault sport R.S. 01

I když to na první pohled nevypadá a nemá to všeobecné uznání ve světě jako Ferrari, i značka Renault patří mezi velké šéfy v motoristickém sportu. Francouzi patří mezi velikány už po celá desetiletí a z této země lahodného vína pochází spousty motoristických závodníků, které si podmanili svět. Není se tedy čemu divit, že Renault nedávno představil název nového sportovního vozu společně s pár fotografiemi.

Renault Sport R.S. 01 se může pochlubit velkolepým designem inspirovaným světem koncepčních vozů. Tento model je nejvíc agresivní a elegantní vůz jaký kdy Renault vyrobil. Aerodynamická stavba vozu zajistí bezpečnou jízdu při maximálním výkonu. V přední části si můžeme všimnout velké černé mřížky s průduchy, které poskytují dostatečný prostor pro sání. Velká led světla a litá kola z lehké slitiny ladí k sobě dokonale. V zadní části nás pak zaujme masivní křídlo, které na sebe strhává veškerou pozornost. Přímo pod křídlem se nachází svalnatý blatník s aerodynamickou ploutví na každé straně.2015-renaultsport-r-s--1

Agrese však nekončí v přední ani zadní části a pokračuje až do boku. Elegantní nízký profil s posílenými podběhy a velkými bočními výběhy posiluje drsný vzhled a styl. Pokud se dobře zakoukáte na celkový obrys vozu, dostanete vůz, který zdánlivě připomíná Audi R8 a Porsche Cayman. Splynutí těchto dvou aut bylo dobrým tahem automobilky Renault.

2015-renaultsport-r-s--4Interiér je pro nás zatím velkou neznámou. Renault nevypustil do světa žádné informace ani fotografie, které by věrně zobrazovali kabinu vozu. Předpokládat můžeme jen bezpečnostní prvky v podobě ocelové klece či šesti bodový pás. Na zbytek si musíme zkrátka počkat.

Výbornou zprávou je však motor a výkon vozu. Pod kapotou se má nacházet 3,8 litrový motor V-6 s výkonem 500 koní a více jak 443 liber-stop točivého momentu. Sprint z nuly na sto by měl padnout pod 3,5 sekundy. Ceny ani další údaje o vozu prozatím nejsou k dispozici.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář