Domů / Ostatní značky / 2016 Chevrolet Volt

2016 Chevrolet Volt

Chevrolet Volt je první vůz GM s hybridním motorem. Tento kompaktní pětidveřový vůz získal již řadu ocenění. Nejpokročilejší verze Volt používala 17 kWh baterii, která umožnila urazit vcelku velkou vzdálenost pouze v elektrickém režimu. Pro nový rok je aktuální Volt 2016 přebudovaný a poskytuje lepší výkon, větší elektrický rozsah a revidovaný benzínový generátor.

Chevrolet Volt je nově designován ve sportovnějším duchu a je lehčí než předtím, právě díky nové pohonné jednotce. Kromě toho, je celkově o něco větší a nabízí tak mnohem větší prostor pro cestující.

Exteriér

Chevrolet Volt má přebudovaný design. Dynamičtější tvar je stále rozpoznatelný jako předchozí generace, ale nabízí nyní více svalnatější hmoty v přední a zadní části vozu. Světlomety jsou větší a hlavní mřížka se naopak zeštíhlila. K dispozici jsou LED světla, která doplňují aerodynamiku a efektivitu během jízdy.

Celkový design Chevrolet Volt je povedený. Pryč jsou všechny ploché a nevzhledné prvky v oblasti koncových světel či boční strany vozu.

2016-chevrolet-volt-2

Interiér 

Uvnitř kabiny vozu je svěží vítr. Celkový styling je moderní s plnou škálou nových ovládacích prvků. Nemluvě o nejmodernějším informačním systému a dalších informačních technologií. Velkou dominantou je osmi palcový dotykový displej, na kterém uvidíte vše co si budete přát. Interiér je kompletně zabalený do kůže a většina funkčních ploch je pokryta plastem. Skvělou tečkou v interiéru je přepracovaný tří ramenný volant s plnou plochou funkčních tlačítek.2016-chevrolet-volt-3

Hnací ústrojí 

Volt nabízí zcela nové hnací ústrojí. Revidovaná baterie, pohonné jednotky a výkon elektrického motoru šli znatelně nahoru. Pohonná jednotka se dvěma motorů je o 12% účinnější a váží o 100 liber méně než předchozí jednotky. Nyní se baterií poháněný motor chlubí 149 koňmi a 294 liber-stop točivého momentu. Pokud se baterie vybije, je k dispozici 1,5 litrový motor, který obstojí s 101 koňmi. Díky těmto změnám se motor stal o 12% účinnější.

Chevrolet se na první pohled povedl. Design je lepší. Výkon vozu je lepší. Uvidíme jen jak se prověří v čase. Jako všechny hybridy, tak i tento bude trochu dražší, úsporu při ježdění možná trochu srazí náklady na pořízení, ale i tak se jedná o skvostný vůz.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář