Domů / Ford / 2016 Ford Shelby GT350 Mustang

2016 Ford Shelby GT350 Mustang

Automobilka Ford porodila GT350 v roce 1965. Bylo to ve stejném roce, kdy Carroll Shelby stavěl vysoce výkonnou verzi první generace Mustangu. První verza nebyla jen lehčí, než běžná verze Mustangu, ale byla především silnější.

Pro modelový rok 2016 je připravena další verze Shelby Mustang GT350. Pojďme se blíže podívat na bourák, který rozvíří prach ve vašich městech.

Exteriér

Vizuálně se jedná o jeden z nejvíce naštvaných vozů, které budete moci potkat na silnicích. Zlý pohled Mustanga není vše, s čím přijde nový model. Jenže je to dost na to, aby to byla první věc, které si všimnete. Čumák je trochu užší kvůli snížení aerodynamického odporu. Výsledkem je tělo, které vypadá, jako když je natažené přes motor.2016-ford-mustang-gt350-2

Velkou dominantou jsou 19 palcová kola, která jsou lehká a tvořená z extremně pevné slitiny. Celkově je design vozu velmi povedený a je jistotou, že bude vzbuzovat pozornost všude, kde se ukáže.

Interiér

Kokpit má stejnou důležitost, jako exteriér. Stejná pozornost přinesla i spoustu detailů, které můžete obdivovat v nové verzi sportovního vozu Mustang GT350. Sedadla byla speciálně testována, aby zajistila stoprocentní pohodlí, ať už se budete pohybovat ve městě nebo na závodním okruhu.

V zájmu bezpečí byl uvnitř kabiny snížen počet chromových detailů, které oslnily nejednoho řidiče. Kromě toho nabízí interiér velké množství prvků a ovladačů, informační technologií a bezpečnostních systémů, jako je ABS, řízení stability a kontrola trakce.2016-ford-mustang-gt350-4

Pro ty, kteří mají rádi technologie, je tu možnost dokoupení luxusního balíčku s koženými sedadly, regulací výkonu či výkonného audio systému a informačního systému s dotykovým displejem.

Hnací ústrojí

Pod kapotou najdeme největší změny pro Shelby GT350. Motor V-8 o objemu 5 litrů byl vyhozen z okna a nahrazen silnějším závodním motorem V-8 o objemu 5,2 litru. Díky tomu zvládne Mustang zrychlení z nuly na sto za 4 sekundy a maximální rychlost 280km/h.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Nový Focus ST přichází

Nový Focus patří mezi nejoblíbenější hot hatche na trhu. Nyní je tu i jeho nejnovější …

Napsat komentář