Domů / Audi / 2015 Audi A1

2015 Audi A1

Představená poprvé v roce 2011 je Audi A1 jedním z nejmladších výtvorů představených touto automobilkou. Její výroba zaměřena na konkurování mini autům jako je Ford Focus či Mini Cooper. Audi A1 je navržena v pěti či třídveřové variantě a jako jedna z nejmenších automobilů Audi nabízí i nejmenší spotřebu díky malému výtlaku a čtyřválcovým zážehovým a vznětovým motorům.

Nová A1 pro rok 2015 nabízí sportovnější vzhled než jeho předchůdce ale především novou nabídku pod kapotou, která přidala pár motorů navíc a větší výkon.

Stejně jako u většiny Audi i zde přináší A1 menší plastické změny na exteriéru. Přední obložení nabízí revidované světlomety a přebudovanou mřížku.2015-audi-a1-3_800x0w Předchozí model nabízel kulaté světlomety a tak přestože se jedná pouze o světlomety rozdíl je značný. Kromě toho si nyní můžete vybarvit svojí Audi v nových barvách a do palety se tak přidalo několik nových odstínů. K tomu si přidejte 18 cm kola, která podtrhnou sportovní charakter, a máte dokonalé městské autíčko, se kterým vzbudíte pozornost kdykoliv a kdekoliv.2015-audi-a1-8_800x0w

Interiér A1 zůstal v podstatě beze změny. Tříramenný volant zůstal beze změny a jediné co nyní můžete, je si jej obalit do kůže Nappa s chromovaným vykládáním. Další věcí, kterou využijete je zvukový systém Bose Surround Sound, který vám umožní ještě více naplno využívat online informační systém, který Audi A1 nabízí.

Pod kapotu si můžete vybrat z nabídky až šest motorů a z toho čtyři zážehové jednotky a dva dieselové. Navíc je u všech motorů garantovaná snížená spotřeba o deset procent. Nejslabší třívalcový motor o objemu 1 litru nabízí 94 koňských sil a spotřebu 4,3 litru na 100 km. Nejsilnější motor naopak vytáhne na světlo světa 227 koní a sprint z nuly na sto zvládne za 5,9 sekundy.

Audi A1 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají malý městský vůz s širokou nabídkou motorů, pěkný interiérem a výborné jízdní vlastnosti. Nemluvě o nízké spotřebě, která nadchne každého.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Audi bude pohánět i vodík

Koncern Volkswagen a jeho vozy se v současné době soustředí především na vývoj elektromobilů. Ovšem Audi …

Napsat komentář