Domů / Ostatní značky / 2015 Caterham Seven 360

2015 Caterham Seven 360

V roce 1957 se v rámci odkazu Lotus začal vyrábět vůz, který stvořil automobilový genius Colin Chapman. Seven se stal jedním z nejznámějších postavených vozů na světě. Vůz se prodával pod Lotusem až do roku 1972 a od roku 1973 dostal přízvisko Caterham. Malý roadster nabízí čím dál více moderních technologií a výkonnější motory, což mu může uškodit a připravit ho o kouzlo, kterým oplývá. Nyní přišla na řadu nová verze Caterham Seven 360 na kterou se podíváme zblízka.

Na první pohled vás vizuálně Caterham Seven ničím nepřekvapí.

caterham-seven-360-1

Jedná se o klasický model, která má „kruhovité tělo“, přední blatníky, standardní sklo a oboustranné převrácení dveří. Ve všech prospektech je ukazován model Seven ve žluté barvě, ovšem Caterham nabízí širokou škálu barev exteriéru. Seznam možností je nekonečný od metalických barev až po klasické odstíny.

Další nespornou výhodou 360 je možnost úprav, kterou jsou ovšem za příplatek. Nechte si vytvořit širší tělo za 3995 dolarů nebo přidejte uhlíkové prvky na čumák či křídla. Pokud patříte mezi milovníky anorektických vozů, můžete si snížit celkovou hmotnost i díky uhlíkových zpětným zrcátkům. Záleží pouze na stavu vaší peněženky.

caterham-seven-360-3

Pod kapotou se ukrývá dvou litrový motor Duratec, který poskytuje 180 koní a 143 liber-stop točivého momentu. Díky lehké konstrukci a velmi dobrému výkonu se Seven 360 vyrovná vozům jako je BMW M4. Pokud se chystáte na závodní okruhy, můžete se těšit sprintů z nuly na sto za pouhých 4,8 sekundy. Což je skvělé číslo na tak malého šotka. 

Nyní se zaměříme na interiér, který nepřekvapí ničím novým. Opět se jedná o spartánský koncept vozu. Palubní deska obsahuje vše potřebné k jízdě, jako jsou základní měřidla a budíky. Nedočkáte se klimatizační jednotky, dotykového displeje a dalších moderních prvků v klasických vozech. Standardem jsou nastavitelné látkové sedačky. Za příplatek si můžete dopřát trochu luxusu navíc a objednat si kožené sedačky. Ačkoliv se jedná o malý vůz, k jeho pořízení je potřeba řádně naditá peněženka.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář