Domů / Ostatní značky / 2014 Volkswagen Vision Gran Turismo Concept

2014 Volkswagen Vision Gran Turismo Concept

Pomalu, ale jistě se začíná rýsovat koncept Volkswagen Vision Gran Turismo Concept a zde jsou první ukázky této tvůrčí práce. Spojení zábavy a kvalitní jízdy se koncept Vision Gran Turismo řadí mezi novinky, které nás v letošním roce budou zajímat ze všeho nejvíce.

2014 volkswagen vision gr
2014 volkswagen vision gr

Na první pohled vypadá jako nemocný roadster, který ve skutečnosti nese v sobě prvky výrobních modelů Volkswagen, přesněji řečeno Scirocco. Tvůrčí práce inženýrů ve Volkswagenu vybudovali tento koncept pro videohru, jenže se celková studia vypadá více než dobře a jen doufáme, že Volkswagen se časem rozhodne poslat Volkswagen Vision Gran Turismo Concept do výroby jakožto auto budoucnosti.

Ačkoli Volkswagen design tým tvrdí, že koncept Vision Gran Turismo je postaven na základech Golf GTI DNA, stále si myslíme, že tento virtuální supersport nese prvky automobilu Scirocco. Koncept je vybaven extrémně aerodynamickým profilem, ke kterému patří velké zadní křídlo, přední spoiler a zadní difuzor. Díky všem těmto úpravám se dočkáme, skvělého aerodynamického odporu. Nemluvě o nádherně sytě červené barvě, která dodává celému vozu tu pravou dravost.

Interiér zaujme především futuristickým vzhledem volantu. Přistroj je vybaven několika díly z uhlíkových vláken a párem červených pádel pod volantem. To je prozatím vše co víme z detailů interiéru vozu Volkswagen Vision Gran Turismo Concept.

2014 volkswagen vision gr
2014 volkswagen vision gr

Hnací ústrojí, které se ukrývá pod kapotou má motor o objemu 3,0 litru s turbem a výkonem o 503 koní a 491 liber-stop točivého momentu. Všechny tyto poníci se dostávají do kola přes sedmistupňovou převodovkou, která se postará o skvělé jízdní vlastnosti.

Volkswagen zatím čeká na svůj supersport, který oslní svět. Volkswagen Vision Gran Turismo Concept asi nedostane svoji šanci ukázat se v reálné podobě, i když je to škoda, jelikož tento koncept patří mezi jedny z nejlepších, které se za pár let na světě ukázali.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář