Domů / Ostatní značky / 2015 Bentley Mulsanne Majestic

2015 Bentley Mulsanne Majestic

 

Bentley Mulsanne byl odhalen v roce 2009, jako nástupce Arnage a konkurent Rolls-Royce Ghost pro trh ve Spojených státech. Mulsanne také oživil štítek z let 1980 a 1992. Od svého uvedení na trh totiž přišla aktualizace jen v roce 2013 a vůz tak čekal na nový a tolik potřebný facelift několik let. Nyní se pokračuje v zavedení speciálního modelu a luxusního sedanu z názvem Majestic.

 

 

Exteriér

 

 

První věc, která upoutá pozornost při pohledu na přední straně Mulsanne Majestic je kontrast mezi barvou slonoviny a masivní přední mřížkou. Samozřejmostí je, že tato speciální barva je skutečně speciální a v omezeném množství. Přední mřížka doplňuje atmosféru luxusu a dodává díky vysokému lesku a kvalitnímu chromu více pocitu dokonalosti a bohatství. Je však na pováženou zda se tento tah vyplatil. Ne každému se totiž bude líbit.bentley-mulsanne-maj-9

 

Další velkou dominantou jsou 21-palcová kola z lehké slitiny. Odznaky na podběhu předních kol upoutají zbytek pozornosti, které si Majestic zaslouží. Jinak je to do značné míry stejný jako standardní Mulsanne. Pro patnáct zákazníků, kteří se mohou těšit na tuto limitovanou edici to jistě stačí.

Interiér

bentley-mulsanne-maj-8Interiér je chloubou, která září na sto honů. Řemeslníci si opravdu dali záležet na unikátním rozložení kabiny. Kožený interiér ve světle krémové barvě vás dostane. Luxus je prostě všude, ať už se podívat na kožené sedačky, bezpečnostní pásy z luxusní látky či dveřní panely nebo tmavé opálené rohože. Výbornou obranou jsou černé závěsy, které vám zajistí odstup od dotěrných paparazzi.

Majestic je odkazem na nesměrné bohatství, ale na to jsme zvyklí. Obzvláště pokud se jedná o automobil vyráběný automobilkou Bentley.

Hnací ústrojí

Pod kapotou se nachází motor V-8 o objemu 6,75 litru. Prohánět budete 505 koní a neuvěřitelných 752 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne Mulsanne za 5,1 sekundy a maximální rychlost 296 km/h.

Bentley Mulsanne Majestic splňuje vysoké nároky zákazníka. Jen málokdo má na takový vůz peníze a o to je vzácnější. Můžeme jen závidět těm patnácti vyvoleným, kteří si mohou dovolit Majestic a projíždět se tak v tomto nespoutaném luxusu a kvality.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář