Domů / Ostatní značky / 2015 Suzuki iK-2 Concept

2015 Suzuki iK-2 Concept

Další debut na ženevském autosalonu sebou přinesl Suzuki iK-2 Concept. Nový model se má zaměřit na více zaplněný segment vozů, který je v současné době kompletně pod vládou Volkswagen. IK-2 má tak být dostatečně konkurence schopná jak v luxusu, výkonu, funkce tak i ceny. Navíc nejnovější zprávy vypovídají o tom, že je koncept již připraven do výroby a tak je jen otázkou času, kdy vyleze první model z výrobní linky.Exteriér

Suzuki svůj nový koncept představuje jako ideální kompaktní velikost vozu, který má širokou řadu inovativních funkcí. Pětidvéřový hatchback by měl vylézt ven se sportovními a svalnatými blatníky. Dále očekáváme výrazný pas a střešní spoiler, který se bude svažovat. IK-2 má mít trochu jiný design, než jsme zvyklí například u Swift. Jedním z rozdílů má být široký nárazník s mřížkou a dvojicí LED reflektorů. Uvidíme s čím dále Suzuki přijde a jak moc vyjímečný design bude.

Interiér

Suzuki nepustila žádné informace o interiéru z IK-2. Lze však očekávat klasický návrh produkční středové konzole a konstrukčních detailů, na které jsme zvyklí. Díky větším rozměrům nabídne vůz lepší prostor pro nohy a světlou výšku než Swift. Materiály uvnitř vozu mohou nabídnout střední nebo vyšší třídu. Na všechny soudy je však potřeba si počkat až do oficiálních tiskové zprávy.

 Hnací ústrojí

 IK-2 má nabídnout 1,0 litrový motor, který byl nově vyvinutý Suzuki pro použití v produkčních verzích modelu a budoucích vozech. Automobilka neuvádí zda se jedná o tříválec či čtyřválec, ale největší pravděpodobnost ukazuje na 1,2 litrový čtyřválec, který najdeme i ve Swift. Výkon bude kolem 100 koňských sil a 120 liber-stop točivého momentu.

 Závěr

Suzuki se snaží zoufale získat větší podíl na trhu. IK-2 by tomu všemu měla pomoct. Jenže dost silně pochybujeme o tom, že by Volkswagen či Ford dovolil nechat si vzít dominantní podíl na trhu, alespoň co se týče Evropy. V Asii tomu může být docela jinak.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář