Domů / Ostatní značky / 2015 Chevrolet Corvette Z06 Convertible

2015 Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Je to jen pár dní co si dovolil Chevrolet představit novou verzi Corvetty Z06 Convertible. Pokud tohle nepovažujete za dobrou zprávy, tak už nevím co jiného by vás více potěšilo. Nový model má podle Chevroletu velké ambice a představuje ten nejvyšší stupínek v potravním řetězci v předchozích verzích všech stejných modelů, který prozatím automobilka vyrobila.

Pojďme se blíže podívat na celkový design, se kterým Corvette Z06 Convertible přišla na trh.

chevrolet-corvette-z-3_3

Celé pojetí vozu se hodně podobá všem vozům, které kdy vyšli z linky této světoznámé automobilky. Dočkáme se agresivnějšího předního spoileru, kapoty z uhlíkových vláken nebo zadní spoiler, který pomáhá udržet všechnu tu agresivitu přilepenou k zemi. Samozřejmostí jsou pak doplňky z uhlíkových vláken, které pomáhají lépe pohlcovat hluk kolem vozu či různo barevné verze, které osloví každého zákazníka.

Uvnitř vozu se téměř nic nezměnilo od předchozích vozů verze Z06 Stingray Cabrio. Jediná patrná změna je byla provedena v panelu z uhlíkových vláken, který se nachází mezi sedadly. Vše ostatní zůstává při starém a tak se dočkáte luxusní kajuty, která je obalena do příjemných materiálů na dotek, je vyrobena ze speciálních materiálů a nabízí volant s plochým dnem. Detail, který vše utváří do dokonalého uskupení je kůže nappa a micro-semišové vložky, za které si ovšem budete muset něco málo připlatit, neboť se nenacházejí ve standardní výbavě.

chevrolet-corvette-z-3_5

Pokud jste zklamáni z vybavení vozu a celkového vzhledu, můžete si spravit chuť, na pohonném ustrojí Corvette Z06 Convertible. Ta v sobě ukrývá zcela nový, přeplňovaný motor 6,2 litru V-8, který je vybavený přímým vstřikováním, aktivním řízením paliva a deaktivací válců.

Konečné výkony vozu mají být teprve odhaleny, ale již nyní se můžeme dočkat výkonu kolem 625 koní a 635 liber-stop točivého momentu. Co se týče ceny, zatím není jisté, na jaké číslo se automobilka dostane, ale zřejmě nebude nízká.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář