Domů / Ostatní značky / 2016 Land Rover Discovery Sport

2016 Land Rover Discovery Sport

Přes měsíce spekulací, několik hodin špionáží, fotografických snímků, tiskových konferencí a spousty dalšího, než nejnovější člen Land Rover rodiny, který se nyní představuje v oficiální podobě se všemi detaily. Podobně jako je tomu u Range Rover Sport je i nová Discovery Sport menší a rychlejší, než předchozí verze vozu, které nosí podobný název. Díky tomuto kroku, se nám představí kompletně nový design, který je velmi podobný Discovery Vision Concept, o kterém se mluvilo především na začátku tohoto roku.

Exteriér se hodně změnil a byl přepracován do moderní verze. Nyní se dočkáme mnohem více kulatých a hladkých detailů, které nebyly dříve tak moc k vidění. Podobné kroky, můžeme vidět i u ostatních značek a přímých konkurentů Discovery Sport. Toto srovnání není omylem, ale dokládá to snahu změnit styl vozu a přinést svěží vítr do zbytku značky.2016-land-rover-discovery-3

Kromě měkkých linií a změny designu si můžeme všimnout i upravené mřížky, která je lemována HID světlomety, které jsou nastaveny v kruhu s výraznými body. Kromě toho, že design vypadá skvěle, je i nový tvar více aerodynamický a díky změnám jako jsou kola, šířka a další, je hluk v kabině minimální.2016-land-rover-discovery-4

Interiér je opět vyřešen skvělé a všechno působí skvělým fresh dojmem plným moderních technologií a hračiček. Nejmodernější technologie a luxusní materiály se skvěle snoubí s tímto nádherným vozem a můžeme se jen netrpělivě klepat, až do něj budeme moci usednout. Přestože se šířka a délka vozu znatelně zmenšila, stále je všude dostatek místa i pro spolucestující, kteří dorostli do výšky menšího obra.

Pod kapotou se můžeme dočkat 2,0 litrového válce, který udrží na uzdě přes 240 koní a 250 liber-stop točivého momentu. Vše je pod vládou devíti stupňové automatické převodovky, která dodává jízdě ten pravý šmak.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář