Domů / Zajímavosti / Nadupaný mustang pro Irona Mana!

Nadupaný mustang pro Irona Mana!

Herce Roberta Downeyho Jr. zná asi každý, především díky jeho rolím v marvelovském Iron Manovi, nebo z filmů s velice specifickým Sherlockem Holmesem. Downey je nejen skvělým hercem, ale také velkým milovníkem automobilů. Jeho nejnovějším mazlíčkem je Mustang v klasickém kabátu, ovšem s nejmodernějších technikou uvnitř.

Jedná se o Ford Murstang z roku 1970, které si nechal herec udělat přímo na zakázku. Jeho úprava byla provedena společností SpeedKore Performance Group. Ta je známá svou schopností vytěžit i z minima maximum. Známá je především pro své používání uhlíkových vláken pro vozy z 60. a 70. let a nabízí i doplňky pro nejnovější Mustangy a Chargery. Krom doplňků z uhlíkových vláken pracuje i na ladění motorů. Tím nejextrémnějším dílem byl Dodge Charger z roku 1970, jemuž naladila společnost motor na 1650 koňských sil.

I to je důvod, proč má Downeyho nový mustang hned několik nových dílu vyrobených z karbonu a to od zadního spoileru, až po příď vozu. Najdeme zde karbonové nárazníky, přední blatník či kapotu. Vše však svými tvary striktně odpovídá originální předloze, tedy Fordu Mustangu Boss 302.

Pod karbonovou kapotou vozu tepe vidlizový osmiválec Coxote Aluminator, který je od společnosti Ford Performance. Tento motor je navíc doplněný i o další komponenty, které mu přidávají na síle. Ty dodala společnost Roush PErformance. Výkon motoru však bohužel k dispozici nemáme. Víme je, že spolupracuje s manuální převodovkou Bowler T56 a diferenciálem Setriot Speed.

Automobil je jako celek velice přitažlivý a především jeho kombinace klasické techniky s tou moderní. Krásně se to odráží na interiéru, kdy je původní palubní deska doplněná o zcela nový středový panel a velice zajímavě je vyřešeno i čalounění.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …