Domů / Novinky / Kdy a jak vyměnit autobaterii

Kdy a jak vyměnit autobaterii

Už jste kontrolovali stav vaší autobaterie? Možná všechno necháváte osudu a čekáte, až si zkrátka sama řekne. To rozhodně není úplně optimální řešení, jelikož vám může kleknout v momentu, kdy to jednak nebudete čekat a jednak vás to neskutečně zdrží, potažmo i rozčílí. Zkontrolovat stav vaší baterie není přitom nijak složité. Stačí mít jen ten správný přístroj. Počítejte ovšem s tím, že i měření je orientační. Dobít autobaterii před zimou je jakousi nepsanou povinností. Jak dlouho vlastně taková autobaterie vydrží a jak vybrat novou?

Tradiční výdrž okolo 4 až 5 let

U jakékoli autobaterie byste měli počítat s tím, že bude sloužit zhruba 4 až 5 let. Všechno se odvíjí především od konkrétního automobilu a zejména od spotřeby energie. Máte-li pouze starší vůz bez klimatizace, pak samozřejmě počítejte s nižším zatížením autobaterie. U nejmodernějších vozů s vyhříváním sedadel, masážemi a dalšími vymoženostmi se pochopitelně spotřeba energie v autobaterii několikanásobně zvyšuje a odejít může mnohem dříve.

Výměna je jednoduchá

Vymontovat autobaterii z auta není náročné. Většinou je uchycena jenom jedním šroubem, přičemž odmontovat budete muset ještě konce vedoucí k jednotlivým pólům. Novou autobaterii vybírejte podle té staré. Tedy alespoň v případě, že se jednalo o originální baterii k danému vozu. Jestliže máte auto po někom, pak v něm nemusela být správná. Dnes není problém vybrat autobaterii i podle typu automobilu.

Nakupte si autobaterii jednoduše a rychle online

Koupit si novou autobaterii lze velmi pohodlně online. Stačí se pouze podívat do nabídky některého z eshopů. Výbornou volbou je kupříkladu eshop Autobaterie Nekvinda. Nabízejí tady autobaterie do spousty vozů a také mnohé doplňky. Mimo jiné tady najdete i další vybavení, jako kupříkladu řetězy, hřídele či svařovací drát. Podívat se ostatně můžete sami na https://www.nekvinda-obchod.cz/334-02-svarovaci-draty/.

O Angelo

Shlédněte také

Úloha záclon a bytového textilu v interiéru není pouze estetická. Plní také praktické funkce

Při zařizování svého obydlí si každý dává důraz na to, co se mu líbí. Někdo …