Domů / Novinky / 2014 Lexus LX 570 Supercharger

2014 Lexus LX 570 Supercharger

Stejně jako crossover RX i LX SUV pomohlo definovat Lexus jako značku, která si potrpí na luxus a kvalitní schopná auta. Přitom recept na výborné auto byl poměrně jednoduchý. Stačilo jen smíchat off-road potenciál a spolehlivost Toyoty Land Cruiser s bohatým a pohodlným interiérem a to vše zamíchat do uhlazeného designu.

Třetí generace LX je ve srovnání s kolegy z jiných automobilek ještě malé dítko, ale již od začátku vystrkuje nebezpečně své zoubky. Největší facelift přišel pro modelovou řadu v roce 2013, což znamená, že aktuální rozpoložení vydrží ještě dalších pár let. Jenže kuvajtský výrobce se rozhodl LX 570 ještě trochu poladit k dokonalosti.2014 Lexus lx-570 Supercharger

Jako první věc vás jistě napadne, že vůz dostal pozlacený rám, mahagonové dřevo osázené v interiéru, kožené sedačky či krystaly Swarovski. V tomto případě budete ale na omylu. Změny vzhledu se sice uskutečnily, ale v mnohem menším množství než si myslíte, nejsou zde žádné zbytečné dekorace. Největší úpravy vozu totiž nastaly pod kapotou, kde se výkon zvýšil na 400 koňských sil.

Vnější úpravy nejsou moc vypilované a Lexus LX 570 nabídne kompletně chromované prvky a impozantní přední masku, která je skutečně zlým hrdinou. Pro sportovnější charakter byl namontován pasivnější zadní spoiler a unikátní 20-palcové pětipaprsková kola. Celkově vůz působí velmi energicky až živelně, ale přesto elegantně.

Lexus-lx 570 SuperchargerInteriér si pak drží skvělý standard a těšit se můžete na překrásná červená kožená sedadla. Luxusní doplňky a kvalitní zpracování všech dílenských součástek. Lexus zkrátka umí dělat moderní automobily, které patří do 21. století.

Hlavní úpravu si zasloužil motor vozu a to je to díky čemu je toto SUV tak zvláštní. Jak již samotný název napovídá LX 570 má kompresor připojený k 5,7 litrovému motoru V-8, který nabízí na 450 koní, což je o 67 koní více než to co najdete v momentální sérii tohoto skvělého SUV. Sprint z nuly na sto zvládne LX 570 za pouhých 7,2 sekundy a maximální rychlost je stanovena na 220 km/h.

Slovem na závěr jen řekneme, že ceny nebyly ještě stanoveny, ale i přestože se jedná jen o drobnější úpravy na voze, se nám tento pokus velmi líbí, obzvláště větší výkon a zlověstnější vzhled.

 

O

Shlédněte také

Úloha záclon a bytového textilu v interiéru není pouze estetická. Plní také praktické funkce

Při zařizování svého obydlí si každý dává důraz na to, co se mu líbí. Někdo …

Napsat komentář