Domů / Novinky / 2014 MG MG3

2014 MG MG3

MG3 byl představen poprvé v roce 2011, kdy SIAC současný majitel MG Motor představil pětidvéřový hatchback v Číně. První generace MG3, také známá jako MG3 SW, nahradil Rover a nebylo možné jej nakoupit nikde jinde než v Číně. Ačkoliv je první generace stále ve výrobě, MG vyvinul druhou verzi, která se prodává ve Velké Británii jako nízko-nákladové vozidlo.

K dispozici je pouze pětidveřový hatchback s přední montáží motoru a konfigurací pohonu na přední kola. MG3 si vzal vzory především u vozidel jako je Ford Fiesta, Renault Clio či Volkswagen Polo. Celý koncept se nese v duchu levného supermini, který má sice spousty much, ale i pár triků v rukávu.4

MG3 se do velikosti shoduje s Ford Fiestou z roku 2014. Přední hrana vozu je o něco sportovnější. Úzká přední mřížka leží mezi kapotou a nárazníky, zatímco spodní přívod vzduchu zabírá většinu spodní zástěry. Zadní část vozu zaujímá víko kufru společně s párem zadních světel, které jsou nainstalovány na boku vozu. Při pohledu z boku nám vůz až nápadně připomíná Škodu Fabia. Svalnatý design, který je obsažen po celém vozu na první pohled evokuje agresivní jízdní vlastnosti a dravý styl. Zákazníci si mohou vybrat s široké nabídky barev exteriéru, karoserie grafiky, kol a dalších kombinací. Výkon je také poměrně unikátní, pokud vezmeme v potaz, že se jedná o automobil pro mladé, které má být velmi cenově dostupné.

3Interiéru vozu nabídne prostorné zázemí pro všechny cestující. Díky vysoké kabině se najdete dostatek prostoru i pro cestující v zadní části vozu. Design interiéru je velmi jednoduchý a strohý. Uvnitř kabiny nenajdete žádný informační panel a kůže je pouze a volantu. Kontrastní prošití a barevné vložky pomáhají umírnit dojem z laciného vybavení vozu, které šlo na úkor ceně.

Pod kapotou vozu MG MG3 se nachází 1,5 litrový motor o výkonu 104 koní a 101 liber stop točivého momentu. Společně s pětistupňovou převodovkou se dočkáme zrychlení z nuly na sto za 10,4 vteřiny. MG3 je pěkné vozidlo, které ztrácí na své konkurenty především v technické úrovni vozu a v interiéru. Nicméně pokud se podíváme na cenovku a nabídku designu vozu, jedná se o kvalitní vůz, který je ideální do začátku.

O

Shlédněte také

Biokosmetika nedostatky nezakrývá, nýbrž léčí

Vypadat skvěle by chtěl asi každý, avšak ne každý je schopen pro to něco udělat. …

Napsat komentář