Domů / Audi / 2015 Audi RS Q3

2015 Audi RS Q3

Je tomu přesně 20 let od prvního označení RS, které bylo vyrobeno pro Audi v roce 1994 a v dnešní době je značka RS téměř na každém modelu automobilu, který Audi vyrobí. Nejmenší crossover, který Audi vyrábí, přináší novou aktualizaci jak po vizuální stránce, tak i co se týče obsahu kabiny a motoru. Pojďme se podívat blíže na tento skvost od Audi, který nám v roce 2015 začne brázdit naše silnice.

Stejně jako u většiny vozů Audi i zde se podařilo pár plastických operací a to především v oblasti nosu. Ten je nyní více masivní a světlomety tomu dodávají ten správný sportovní vzhled. Zadní styl zůstal nezměněn s výjimkou upravených zadních světel, které ovšem tomu moc nedodávají. Menší změny nastanou i v obutí a nyní bude možnost vybrat si i 20-ti palcová kola. V předchozí verzi totiž bylo možné obout pouze 19-ti palcová kola.audi-rs-q3-5_3

Aktualizace interiéru přidává svěží prvky, které neurazí, ale ani nenadchnou. Stále se pokračuje ve sportovním charakteru a to samé můžeme čekat i v interiéru. Kokpit je zabalený v černé barvě se sportovními sedačkami obalené v kůži s diamantovým prošíváním. Sportovní charakter je výrazný především na přístrojové desce a v informačním systému, který má speciální RS nabídku. Základní nabídka a systémy nechybí.audi-rs-q3-5_4

Pod kapotou se nachází aktualizovaný motor o obsahu 2,5 litrů, který generuje na 340 koní a 332 liber-stop točivého momentu, což je výrazné zlepšení oproti předchozímu výkonu s 310 koňmi a 310 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne Audi RS Q3 za 4,8 sekundy a maximální rychlost stojí na 250 km/h.

Audi by měla vyrazit do prodeje na začátku roku 2015 se startovní cenou na 56 tisících eur. Uvidíme, nakolik cena bude reálná ke skutečnosti, nicméně za lepší výbavu si uživatel nejspíš značně připlatí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Audi bude pohánět i vodík

Koncern Volkswagen a jeho vozy se v současné době soustředí především na vývoj elektromobilů. Ovšem Audi …

Napsat komentář