Domů / Ferrari / 2015 Ferrari F60 Amerika

2015 Ferrari F60 Amerika

Ferrari prodává své jemné, agresivní a krásné vozy s logem vzpouzejícího se koně již pěknou řádku let. Ať už to jsou legendární vozy jako 250 GTO či moderní zázraky v podobě Ferrari FF, italská společnost ukázala světu, jak by mělo vypadat superauto. Nyní pro oslavu všech významných výročí, se rozhodlo Ferrari vytvořit ultra omezený model, který bude určen výhradně pro americké zákazníky. Nese název Ferrari F60 Amerika, pod kapotou se mu pyšní V-12 motor s cenovkou 2,5 milionů dolarů jej dostanete bez střechy.

Vůz je složen z nejvýkonnějšího GT verze, které v současné době Ferrari prodává. Pod kapotou tedy najdete F12 Berlinetta s 6,3 litrovým motorem. Vizuálně však vůz dostal kompletní nový kabát a každý kus tohoto unikátního konceptu byl vytvořen, jako hold pro Ferrari dědictví.

ferrari-f60america-6

Celkový design F60 stále zachovává proporce sexy kupé F12. K vozu se však přidala trocha více vzrušení a vizuální agrese s kompletně přepracovanou přední částí. Nos je posazen o trochu níže a a zatímco u F12 zejí ústa ryby, tak u F60 se dočkáte škodolibého úsměvu kočky.

Díky této úpravě dostaneme mnohem ostřejší předek s krásnými trychtýři vzduchu k brzdám.

U zadní části je to trochu horší a je spíše nevýraznou součástí vozu. Všimnout si můžete především nepovedeného zadního nárazníku, který vypadá jako nevrlá žába. Teda pokud si umíte představit jak se na vás nevrlá žába tváří. Největší změnou je však ztráta střechy vozu. Nyní si během jízdy můžete užívat krásnou okolní přírodu, která vás obklopuje.ferrari-f60america-5

Interiér se může pochlubit výstelkami a zvláštními udělátky, které se v rámci výročí dostali na trh. Uhlíkové závodní kryty, doplňky potažené kůží, červená kůže na sedadle řidiče a spousty dalších detailů, které nadchnou nejednu dušičku motorového nadšence.

Pod kapotou se nachází stará známá klasika, tedy 6,3 litrový motor V-12, který zvládne na 730 koní a 509 liber-stop točivého momentu. To vše je pod rukou sedmistupňové převodovky s dvojitou spojkou. Sprint z nuly na sto zvládne za krásných 3,1 sekundy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Elektrické Ferrari jen tak nebude

Ferrari sice tvrdilo, že první elektrický supersport bude oděn do červeného laku, ovšem jak to …

Napsat komentář