Domů / Ostatní značky / 2015 McLaren 650S osobní závoďák

2015 McLaren 650S osobní závoďák

Nový vůz od automobilky McLaren 650S je navržen do současného, moderního pojetí toho, jak by měl vůz vypadat. McLaren sází na čisté, vizuální upgrade a aerodynamické změny, které mají napomoci k lepšímu vyššímu přítlaku a dobré manipulaci i při vysoké rychlosti. Kvalita vozu McLaren 650S tedy není jen o rychlosti, ale tak o preciznosti a vědě. Navíc pokud k tomu přidáte maximální rychlost 340 km/h a zrychlení z nuly na sto za tři sekundy, máte auto 650S, které je připraveno rozdrtit konkurenci.

Exteriér modelu 650S v sobě snoubí kombinaci vozů P1 a 12C. Auto je ihned rozpoznatelné jako 12C, ale předek může trochu klamat a po bližším přezkoumání si všimnete vzoru P1 superauta. Šéf McLarenu tvrdí, že nový tvar těla je stejně efektivní jako 12c, ale zároveň se zvýšil i přítlak a to od 24 procent. Zajímavého řešení, si můžete všimnout na bocích auta, těsně za dveřmi.

2015-mclaren-650s-door

Tam jsou černě oděny vzduchové průduchy, které dostatečně odvzdušňují radiátory a uchovávají tak turbo V-8 v pohodě. Paprsková kola, do kterých je vůz obut jsou ručně kované a dělané přesně na míru pro 650, což dává opět pár bodů k dobru a aby toho nebylo málo, i pneumatiky jsou exkluzivní pro 650 a byly vyvinuty speciálně pro Pirelli 650S.

2015-mclaren-650s front

Vzhled interiéru nemusíte očekávat příliš dramatický či bůh ví jak luxusní. McLaren sází vše na sportovní a závodní vzhled. Dočkat se můžeme sportovních, tvarovaných sedadel, rozdělené panelem. Podlaha bude kovová s drsnou texturou. Standardní vybavení pak bude Bluetooth, dotykový displej, satelitní rádio a navigace. Pokud by jste si chtěli pořídit skutečného závoďáky, můžete si extra dokoupit závodní sedačky vyrobené z uhlíkových vláken a spousty dalších doplňků, které snižují celkovou hmotnost vozu.

McLaren 650S je osobní závoďák, který vás rozhodně nezklame. Z jeho výkonu vám budou padat vlasy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář