Domů / Novinky / 2015 Porsche Macan

2015 Porsche Macan

Pamatujete si dobu, kdy Porsche vydalo Cayenne? Vzpomeňte si na všechny majitele Porsche, kteří tvrdili, že tohle nové SUV je pěkná ostuda a jediné co by se mělo vyrábět, jsou varianty 911? Nakonec se ukázalo, že Cayenne je skutečný úspěch, proto se automobilka rozhodla rozšířit své řady SUV s přidáním nového modelu pod Cayenne. Poté co byl testován po velmi dlouhou dobu, měl nový Macan konečně premiéru v Los Angeles autosalonu. Zpočátku se tento model vozu jmenoval Cajun, ale Porsche se rozhodlo nakonec pro Macan. Samotný název pochází z indonéského slova pro tygra. Můžeme se tedy těšit na to, že nový model bude silný a připravený ke skoku kdykoliv to bude potřeba a jeho lehké, ale houževnaté nohy vás proženou jakýmkoliv terénem.2015-porsche-macan-1

Na americkém trhu bude Porsche nabízet pouze Macan S a Macan turbo, ceny budou začínat na 49.900 dolaru (v přepočtu 948 000 korun). Pro Evropany máme dobrou zprávu, v nabídce totiž bude verze se vznětovým motorem.

Samotný exteriér je definován ve sportovním charakteru, dynamikou a přesnými liniemi, které budí harmonické pocity a doslova přetéká. Macan v sobě spojuje prvky designu z řady 911. Stejně jako boční výhled a šikmá střecha inspirované u verze 918 Spyder. Charakteristickým rysy pro Macan jsou pak boční prahy a dlouhý střešní spoiler, který dává malému přesahu tekoucí vzhled.2015-porsche-macan-18

Interiér je navržen sofistikovanými linkami, přesných přechodů a vysoce kvalitního zpracování. Samotný kokpit vozu si bral inspiraci ze světa sportovních vozů, zatímco multifunkční volant je odvozen od 918 Spyder. Panel je tvořen třemi kruhovými přístroji a centrálně umístěného tachometru. Součástí je takové 4,8 palcový monitor ve vysokém rozlišení, který skvěle zobrazuje systém s navigačním modulem. Nový Macan má v nabídce sportovní sedadla, které jdou nastavit jak vertikálně tak podélně. Zadní sedadla nabízí dostatek místa pro tři cestující s možností sklopení opěrky.

Nejvýkonější verze Porsche Macan má 3,6 litrový motor V-6, který poskytuje 400 koní a zrychlení z nuly na sto zvládne za 4,8 sekundy. Maximální rychlost má stanovený limit na 269 km/h.

O

Shlédněte také

Úloha záclon a bytového textilu v interiéru není pouze estetická. Plní také praktické funkce

Při zařizování svého obydlí si každý dává důraz na to, co se mu líbí. Někdo …

Napsat komentář