Domů / Ford / 2015 Ford Edge

2015 Ford Edge

Poprvé představený v roce 2006, jako model uvedený v roce 2007 se stal Ford Edge důležitým hráčem Fordu na trhu středně velkých crossover SUV. Aktualizace přišla v roce 2011 a kromě přepracovaného zevnějšku přinesla i svěží interiér. Nyní máme rok 2015 a je na čase podívat se na kosti tohoto SUV od Fordu s názvem Edge.

Tiskový mluvčí Fordu tvdí, že nový crossover Edge přináší vše, co si dnešní zákazníci přejí ve svých automobilech mít. Nové techno funkce, jako je standardní EcoBoost motor, adaptivní systém řízení či aktivní mřížky pro zlepšení aerodynamiky je jen něco málo z věcí, které se pro rok 2015 dostali do Fordu Edge.ford-edge-3

Edge ze sebe vyjadřuje silný potenciál, který ještě více umocňuje ostrými liniemi, které dominují celé karosérii. Futuristický dojem vás pak nenechá chladnými, pokud k tomu přidáte obrovská hliníková kola.

Přední mřížka a velký otvor pro sání vzduchu, dobře koresponduje s celkovým dojmem, o který se Ford snažil.

ford-edge-4

Pokud se přesuneme do interiéru, budeme nám spousta věcí velmi povědomá. Ford se rozhodl většinu původního nastavení ponechat, a pokud nejste vášnivý sběratel Fordu s velkým smyslem pro detail, je jen málo změn, kterých si můžete všimnout.

Cestující uvnitř vozu se mohou těšit na pohodlnější a klidnější jízdu. Celá kabina je díky nové konstrukci z vysokopevnostní oceli a zvukotěsné izolace dokonale izolována od všech náruživých a rušivých elementů. Celkově se zvětšil i vnitřní prostor a kromě prostoru pro nohy využijete i rozšířený kufr.

Pod kapotou nabídne Edge nový 2,7 litrový motor EcoBoost V-6. O výkon se postará 245 koní, které se rozprostřou po všech kolech. K dispozici budou i další druhy motorů, podle toho na kolik jste ochotni si připlatit.

Ford Edge je ideální kombinací městského auta se kterým vyjíždíte pravidelně na chatu do přírody či podnikáte dlouhé výlety do okolí a potřebuje kvalitní, pohodlný vůz, který vás bezpečně dopraví z bodu A do bodu B. Pokud takový vůz hledáte, právě jste ho našli.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Nový Focus ST přichází

Nový Focus patří mezi nejoblíbenější hot hatche na trhu. Nyní je tu i jeho nejnovější …

Napsat komentář