Domů / Volkswagen / 2015 Volkswagen Golf TDI

2015 Volkswagen Golf TDI

Volkswagen Golf má toho více za sebou, než může z jeho málo vrstevníků tvrdit. Současná sedmá generace vychází do boje a stále má co říct. Od dob kdy byla vypuštěna v roce 1974 první verze tohoto dnes již kultovního vozu, si Golf vybudoval pověst moderního sportovního vozu. Přestože, má celková značka Golf už svá léta, patří mezi jedince, za kterými se otáčí hlavy lidí i po letech. Verze 2015 Volkswagen Golf TDI je nyní na trhu a přichází s novým motorem.

Vnější kvality Golfu TDI netřeba představovat. Celkový tvar zůstává stejný a to v případě, že se rozměry vozu nepatrně změnily. Je o pár palců širší a o několik centimetrů kratší. Nicméně krása tohoto vozu zůstala zachována a stále je to kus. Zbytek zůstává zachován a nemění se příliš od novějších modelů. Silné charakteristické rysy zůstaly zachovány a provedení ostrých linií se podepsalo na celkovém dojmu vozu.volkswagen-golf-tdi-4

Interiér vozu Golf TDI 2015 má mnohem silnější slovo. Vše bylo navrženo pro větší pohodlí a maximální komfort, včetně použití nejmodernějších technologií. Uvnitř kabiny je nově více prostoru, který se hned projeví. Kapacita se navýšila i uvnitř kufru a to o necelých osm procent oproti loňskému roku. Středová konzole je nyní pod úhlem směrem k řidiči, což umožňuje využít všechny možnosti, které nabízí.

Velkým bodem uprostřed vozu je 5,8 palcový dotykový displej, který nabízí navigaci a centrální mozek vozu. Těšit se můžete na kožené sedačky, vyhřívaná sedadla, informační technologie a spousty dalších vymožeností, které vám zpříjemní cestu z bodu A do bodu B, i když to vezmete přes bod C.

volkswagen-golf-tdi-3Pod kapotou se nachází dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva. Výkon koní pot kapotou nabízí 236 liber top točivého momentu a celkem jich Golf TDI 2015 zvládne utáhnout rovných 150.

Volkswagen Golf je skvělým vozem, který zná svoje přednosti a kvality. V nové verzi se jeho některé kvality zlepšily a dokonce se vybrousily i určité nedostatky. Zkrátka Golf zraje jak víno.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Kde vzal Volkswagen jména pro své automobily?

Názvy jednotlivých modelů automobilek mají ve většině případů nějakou legendu. Stejně tak je tomu i …

Napsat komentář