Domů / Značky vozů / Kia / 2016 Kia Rio Sedan

2016 Kia Rio Sedan

 S 96 koňmi vyjela Kia Rio do ulic v roce 2001. Pomohla tak vybudovat pevný základ a důvěryhodnost pro dražší japonské značky. Nyní se vydáváme do modelového roku 2016 a Rio je zhruba v polovině své druhé generace. Kia rozhodla vydat lehkou aktualizaci, která opět osvěží zanedbaný vzhled starého modelu. Možná právě proto klesla prodejnost Ria v 2014 o 11%. Nyní se Kia snaží obnovit zašlou slávu. Je to však dostatečné?

Exteriér

Pro modelový rok 2016 Kia nainstalovala nový přední a zadní design, který z ní dělá nižší a širší sedan se sportovnějším vzhledem. Spodní okraj nárazníku je pozměněn a nyní je trošku nižší. Předek je přestavěný do stylu „Tygra“ a světlomety tlačí vnitřek na dotek. Kulaté mlhovky pak doplňují nový vzhled v přední části vozu. kia-rio-sedan-2

Zadní strana má poněkud lehčí obnovení. Kia nainstalovala nové reflektory, kterou jsou nyní blíže k vnější straně nárazníku. Zbytek změn je kolem barevné palety Ria. Ta nyní nabízí dva nové odstíny: Urban modrou a digitální žlutou.

Interiér

Kia zahrnula změny i do interiéru. kia-rio-sedan-4Nyní jsou součástí interiéru prémiové dotykové materiály, které vám pomohou cítit se v kabině o trochu luxusněji. Změnou prošla i středová konzole, která má nyní uhlazený rám a nové větrací otvory. Standardně je Rio vybaveno klimatizací, posilovačem řízení, multifunkčním volantem a spousty dalších technologických a informačních vymožeností.

Hnací ústrojí

Pod kapotou Kia Rio 2016 se nachází 1,6 litrů čtyřválcový motor, který byl pod kapotou i v roce 2015. Motor vytáhne 136 koní a 123 liber-stop točivého momentu. Vše je pod kontrolou šesti stupňové převodovky, která přenáší všechnu sílu na přední kola.

Za poslední dobu dostávala Kia Rio trochu na prdel. S tímto novým redisgnem se vše snaží napravit. Sportovnější vzhled a pár úprav by tomu všemu mohl pomoci. V současné době to však bude těžký oříšek vybudovat si opět ten stejný post jako kdysi. Konkurence je vysoká.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Rok 2022 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku, kterou již 8 let pořádá online magazín MOTORVIZE

Rok 2023 je tu a s ním i výsledky čtenářské ankety Auto roku 2022, kterou …

Napsat komentář