Domů / Audi / 2015 Audi RS3

2015 Audi RS3

Audi poprvé představila verzi A3, která původně obsahovala tří dveřovou a pětidveřové hatchbacky v roce 1996. První verze S3 přišla zhruba o tři roky později, ale trvalo téměř 15 let, než se ukázal první model RS3 Sportback. Tento sexy vůz byl nastavený na pětiválcový motor o objemu 2,5 litru a síle 335 koňských sil. Zrychlení z nuly na sto zvládlo stádo splašených koní za pouhých 4,5 sekundy. Téměř po dvou letech čekání se nám v průběhu roku 2014 představila nová verze Audi RS3 Sportback, která začne brázdit silnice začátkem března v roce 2015.

Exteriér

Třetí generace A3 byla odhalena v roce 2013 a zbrusu nový model RS3 se výrazně liší ve srovnání s předchozím modelem. Moderní světlomety jsou vybaveny LED řadou světel, zatímco přední maska má masivní tvar, který je nám znám z předchozího modelu.

2015-audi-rs3-2

 

Sportovní struktura modelu je viditelná i zde. Oproti tomu, že konstrukce má šestihranný vzor namísto staršího lichoběžníkového tvaru. Kromě samotné změny tvaru vozu, se dostalo pro RS3 i nový design zadních světel a svalnatého nárazníku.

Nově jsou také v nabídce osm druhů laků a exkluzivní designy kol.

 

Interiér

Podobně jako každý model RS od Audi i tento splňuje více stylů dohromady. Dočkáte se sportovního vzhledu s puncem luxusu a pohodlí zároveň. Černá, která je dominantní v celé kabině skvěle ladí s šedou barvou sedadel, výplní dveří a některými prvky na středové konzoly. Sedadla jsou standardně zabalena v kůži Nappa s tmavě šedým prošíváním.2015-audi-rs3-4 Sportovní vzhled je umocněn nerezovými pedály společně s opěrkou hlavy a RS symboly na přístrojové desce. V systému hledejte nejmodernějších informační technologie. Chybět nebude parkovací systém Plus či MMI.

 

Hnací ústrojí

Síla vychází ze stejného pětiválcového motoru o objemu 2,5 litru. Koňských sil najdete pod kapotou na 367 a 343 liber stop točivého momentu. To je oproti předchozímu modelu 27 koňských sil více a 11 liber stop točivého momentu. Díky tomu je nové RS3 rychlejší i v sprintu z nuly na sto. To nyní zvládne za 4,3 sekundy. Maximální rychlost je stanovena 280 km/h.

 

Závěr

Audi trvalo dva roky vybudovat nový RS3 Sportback a my nyní víme proč. S nově přidanými 367 koňmi a luxusní výbavou uvnitř vozu, vítězí Audi snadno nad nabídkou vozů od Fordu nebo Volkswagen. Přestože cena přes milión korun může leckoho odradit v showroomech se jistě strhne mela o tento jedinečný model.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O

Shlédněte také

Audi bude pohánět i vodík

Koncern Volkswagen a jeho vozy se v současné době soustředí především na vývoj elektromobilů. Ovšem Audi …

Napsat komentář